Na čem temelji MindSonar®?

MindSonar® je kot rentgenski aparat za um

MindSonar® ni osebnostni test. Osebnostni testi vam pokažejo, kakšna oseba ste; vedno in v vseh okoliščinah. Mnogi ljudje se počutijo omejeni in se zaradi tovrstnih testov počutijo “postavljeni v okvir”. Nekateri osebnostni testi celo povedo, kako zdrava ali bolna je vaša osebnost.

MindSonar® meri, kako razmišljate v določeni situaciji. Predpostavlja, da boste v različnih situacijah razmišljali drugače. MindSonar® ne predpostavlja, da je kateri koli slog razmišljanja dober ali slab. Vsak način razmišljanja ima svoj čas in prostor, kjer je lahko koristen.

  • MindSonar® profil zajema 30 strani poglobljene razlage razmišljanja posameznikov v določenem kontekstu, ki naredi nevidno vidno, ki ga z vami nato nadgradi še MindSonar® Professional.

Z uporabo MindSonar® lahko razrešite svoje izzive

Prepoznajte načine razmišljanja

Prepoznajte načine razmišljanja

Sestavite uspešen tim

Sestavite uspešen tim

Izberite prave sodelavce

Izberite prave sodelavce

Povečajte motivacijo zaposlenih

Povečajte motivacijo zaposlenih

Razvijajte kompetence zaposlenih

Razvijajte kompetence zaposlenih

Uspešno delegirajte naloge

Uspešno delegirajte naloge

Ciljno prilagodite komunikacijo

Ciljno prilagodite komunikacijo

Postanite še uspešnejši

Postanite še uspešnejši

Gravesova teorija motivatorjev

Gravesova teorija motivatorjev je tipologija pomembnih meril (vrednot). V MindSonar® profiliranju jih uporabljamo za lažjo primerjavo vrednosti z drugimi vrednostmi.

Merila so standardi, s katerimi ocenjujemo stvari okoli nas. Na primer: ko spoznate novo osebo, lahko kot merilo, s katerim jo ocenite, uporabite “poštenost”.

Vrednote so zelo pomembna merila. Na primer: “Iskrenost” je lahko vrednota, ko spoznate novo osebo. Če se vam oseba ne zdi preveč srečna, vas to ne rabi skrbeti. Če pa se vam zdi nepoštena, boste morda dvakrat premislili, ali boste z njo kar koli naredili.

vijolicni-motivatorji

Vijolični motivatorji
Merila so povezana predvsem z varnostjo in zaščito. Druge ključne besede so: pripadnost, tradicija, občutek domačnosti, povezanost in starost.

rdeci-motivatorji

Rdeči motivatorji
Merila so povezana predvsem z močjo in spoštovanjem, predvsem na pridobivanju spoštovanja in tudi izkazovanja. Obnašanje je impulzivno, hitro in odločno brez razmišljanja o posledicah.

modri-motivatorji

Modri motivatorji
Merila, ki so povezana predvsem z redom in varnostjo. Druge ključne besede so: disciplina, zanesljivost, dolžnost in nadzor.

oranzni-motivatorji

Oranžni motivatorji
Merila, ki so povezana predvsem s tekmovanjem in zmago. Druge ključne besede so: uspeh, dosežek, rezultati, napredek in vpliv.

zeleni-motivatorji

Zeleni motivatorji
Merila, ki so povezana predvsem z ideali in zvestobo skupini. Druge ključne besede so: harmonija, skupnost, povezanost, ljubezen, socialni stiki in soglasje.

rumeni-motivatorji

Rumeni motivatorji
Merila, ki so povezana predvsem z učenjem in samostojnostjo. Druge ključne besede so: ustvarjalnost, analiza in osebna rast.

turkizni-motivatorji

Turkizni motivatorji
Merila, ki so povezana predvsem s širšo sliko in celostno vizijo. Druge ključne besede so: odgovornost za Zemljo kot celoto, duhovnost, ravnovesje in povezovanje.

Metaprogrami in MindSonar®

Poimenujemo jih lahko tudi vzorci mišljenja, načini razmišljanja, elementi miselnosti ali kognitivno-percepcijske preference.

Metaprogrami so vzorci razmišljanja, ki jih meri MindSonar®. Opazimo jih lahko v načinu, kako ljudje govorijo in prav tako v njihovih neverbalnih izrazih. Metaprogrami so pomemben del miselnosti posameznika, saj njihova miselna naravnanost določa njihovo vedenje in čustva.

Metaprograme najdemo v okviru vede o nevrolingvističnem programiranju, ki je model za preučevanje in preoblikovanje osebnih izkušenj.